Tiszavölgy Kalandtúra – utolsó hétvége!

// szeptember 2nd, 2012 // 2012, Archívum

Tiszavölgy Kalandtúra 5. hétvége – az utolsó!
2012. szeptember 7-9.
Szolnok-Szeged

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 3.

Szolnokról indulunk, és egy “belvárosi challenge” keretében bebarangoljuk a Gulyás fesztiválra készülő város nevezetességeit. Felkeressük a katonai repülőmúzeumot is. Rákóczifalván ismerkedünk a kuruc hagyományokkal, megnézzük a Macimúzeumot, első éjszakai szálláshelyünkön – gyógymedencés kempingben leszünk, ahol még éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség – Tiszakécskén pedig szüreti hangulattal és helyi termékekkel várnak bennünket.
Túránk során kenuzunk majd a Kurczán, ellátogatunk a tűzoltó- és a vasúttörténeti kiállításra Szentesen, találkozunk fafaragóval Csongrádon, és azt is meglessük, hogyan készül a híres halasi bicska.
Második éjszakai szállásunk Ópusztaszeren lesz, természetesen kirándulunk az emlékparkba is. Mindszenten vizes játékok várnak ránk, Mártélyon pedig erdészek és természetvédelmi szakemberek mutatják be a Mártélyi tájvédelmi körzetet. Hódmezővásárhelyen – mielőtt célba ér a Tiszavölgy Kalandtúra – még meglátogatjuk a múzeumokat és az egyik fazekas iparművészt is. Természetesen minden kalandtúránál elmaradhatatlan a kalandpálya, ebben minden nap lesz részünk! Kóstolunk majd a helyi ízeket, sütünk kenyérlángost, kalácsot, és lesz kecsekesajt is.

Úgy ismerhetitek meg a térséget, ahogy még eddig senki, és mivel a Tiszavölgy Kalandtúra csak a 2012-év programja, ezért lehet, hogy utánatok sem lesz senkinek hasonló élményben része.

EGYELŐRE BŐVEN VAN MÉG HELY AZ 5. HÉTVÉGÉRE. JELENTKEZZETEK MINÉL ELŐBB ÉS MINÉL TÖBBEN! Ez az utolsó részvételi lehetőség az ingyenes túrán, mert csak az idén állt rendelkezésre a pályázati forrás. Egyenlőre nem látjuk miképpen tudjuk újra megrendezni a programot, mert a szponzorácós forrást nem látjuk egy ilyen program önköltségi ára pedig pályázat nélkül kb. 30-40ezer forint/fő, amit kevesen tudnak ma bevállalni.

A RÁKÓCZIFALVAI MACIMÚZEUM KÉRÉSE, HOGY HOZZATOK MAGATOKKAL RÉGI, MÁR NÉLKÖZHETŐ JÁTÉKMACKÓKAT, AMIKKEL GYARAPÍTHATJUK A GYŰJTEMÉNYÜKET! KÖSZÖNJÜK!

További információ: [tiszavolgy.hu]