Óvodásokkal ébresztettük a ZöME alsópetényi kertjét

// március 24th, 2015 // Friss hírek, Közösségi Zöldutak Nógrádban

Március 8. szikrázó napsütéssel ajándékozott meg minket: erre a napra hirdettük meg az első idei szabadtéri foglalkozásunkat Alsópeténybe, a Zöld Kosbor Ház kertjébe. A résztvevők többsége ezúttal a váci Bábakalács Montessori Óvoda óvodásaiból és szüleikből állt, akik örömmel kapcsolódtak be a márciusban esedékes kerti tevékenységekbe. Ástunk, kapáltunk, borsót, répát vetettünk, locsoltunk, vesszőből ágyásszegélyt fontunk.

DSC05616

 

Tóth Sándor szakértőnk ötlete és kivitelezése nyomán született „hollandi” ágyásba paradicsomot és paprikát vetettünk: ezt a magas ágyást alulról a trágya hője tartja melegen, ezért palántázás nélkül is megterem benne a melegigényes vetemény.

DSC05716

 

Az ágyásokat szalmával takartuk – az erre a célra hozott szalmabála mellesleg a legtökéletesebb játszótérnek bizonyult a kicsik számára.

Ebéd előtt a közeli portára látogatott a vendégcsapat, ahol közelebbről megismerkedhetett az ott levő birkákkal és nyulakkal, némi fára mászással kiegészítve. Az éhes szájakat ezután lencseleves és palacsinta várta.

DSC05688

Az alsópetényi kerti foglalkozások folytatódnak, idén még számos alkalom lesz felnőtteknek és gyerekeknek is. Figyeljétek Facebook oldalunkat és honlapunkat!