Pünkösdi Hétvége a Zöldutakon

// május 16th, 2013 // Friss hírek, Hírek

Pünkösdi Hétvége a Zöldutakon - Időpont: Május 18-19

Ezen a hétvégén magyarországi zöldutakat ünnepeljük: a látogatók megismerkedhessenek a hazai zöldutak kínálatával, kerékpáros, gyalogos, lovas és vízitúra programjaikkal valamint a helyi termelők és kézművesek kínálatával. Az érdeklődők megismerkedhetnek a zöldutak gazdag népi-, kulturális és természeti örökségeivel és a helyi ételekkel.

Az igazi “zöldutasok” motormentes eszközökkel is érkezhetnek a rendezvényekre, ahol bérelhető biciklikkel túravezetők segítségével ismerkedhetnek meg a vidék kincseivel.

Központi helyszín: Drégelypalánk

További információk: www.videkjaro.hu


2013. május 18.

Kerékpártúra az “Örökségeink Útján” Zöldúton
indul: Nagyorosziból

A hagyományosan megrendezett „Örökségeink Útján” Zöldúton nevű kerékpártúra Nagyorosziból indul és meseszép környéken vezet végig: Borsosberény, Horpács, Busztaberki, Érsekvadkert, Patak, Dejtár, Ipolyvece, Drégelypalánk, Hont. A hagyományos bringatúra mellett a résztvevő falvak vendégül látják a biciklistákat. Kapcsolódó programok: vezetett gyalogtúra Drégely várához, gyermek játszóház, kézműveskedés, mesemondás, íjászkodás, helyi termékek kirakóvására, helyi ételek – büfé. Hmm! Érdemes eljönni. Mi az a zöldút? A zöldút te magad vagy… – állítják mindazok, akik megpróbálnak létrehozni, feltárni, összekötni, kijelölni, egyszóval megalkotni zöldutakat. Úgy gondoljuk, hogy a zöldút mindnyájunkban megvan, csak találkoznunk kell azokkal, akik társaink ebben az értékmentő-értékteremtő munkában.

Bővebb információ:

Sugárkankalin Turisztikai Egyesület
35/567-070; 30/5766-089
info@sugarkankalin.hu